• Status
  VERKOCHT
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaand
 • Woon opp.
  287 m²
 • Perceel opp.
  398 m²
 • Bouwjaar
  1680
 • Inhoud
  1512 m³
 • Energielabel
  N.V.T.

Wonen in een prachtig rijksmonument in de fraaie binnenstad van Medemblik. Dit unieke pand ligt vlak achter de Nieuwstraat aan de gracht. Het onderscheidt zich door de karakteristieke details in... Lees verder

Lees verder

Omschrijving

Wonen in een prachtig rijksmonument in de fraaie binnenstad van Medemblik. Dit unieke pand ligt vlak achter de Nieuwstraat aan de gracht. Het onderscheidt zich door de karakteristieke details in combinatie met moderne toepassingen. Zo zijn er zonnepanelen geplaatst, is het gehele dak gerenoveerd en geïsoleerd en wordt het pand energiezuinig verwarmd door een hete lucht systeem.
De grote werkplaats/garage en het gastenverblijf/kantoor maken dit pand geschikt voor thuiswerkers of B&B.

Omgeving:
Het Achterom is de straat aan de gracht achter de Nieuwstraat. Medemblik is het oudste stadje van Westfriesland aan het IJsselmeer. Bekend in de buurt zijn kasteel Radboud, het stoomgemaal, het Stoommachinemuseum en uiteraard het stoomtreintje Bello, dat u naar Hoorn kan brengen.

Hal:
Klassieke hal met zwart/wit plavuizenvloer, moderne meterkast, toegang tot de woonkamer, de tweede woonkamer, de keuken en de kelderkast. Tevens de opgang naar de verdieping.

1e Woonkamer:
De woonkamer links van de voordeur is in een eerdere verbouwing vergroot. Er is toen een gedeelte van de werkplaats bij de woonkamer getrokken. Deze woonkamer bezit nog een klassiek stuukplafond met lijstwerk en versieringen. De voorzijde is v.v. getrokken glas in kleine ruitjes, na-geïsoleerd met voorzetramen met dubbel glas. De achterzijde betreft een combinatie van na-geïsoleerde ramen en HR glas.

2e Woonkamer:
De tweede woonkamer ligt rechts van de voordeur. Deze kamer heeft een eenvoudiger plafond en kan goed dienst doen als muziekkamer, bibliotheek, werkkamer of kinderkamer. Hier werden vroeger kleinschalige pianoconcerten gegeven.

Keuken:
Aan de achterzijde is de keuken gesitueerd. De vloer is betegeld, er is ruimte voor een flinke tafel en een recht opgestelde keuken. Vanuit de keuken is er toegang tot de wasruimte (voormalige badkamer) en het toilet. Tevens is er een loopdeur naar de tuin.

Tuin:
Volbegroeide fijne binnenstadstuin. Veel zon door de zuidligging. Er is een terrasgedeelte waar praktisch het gehele jaar beschut buiten kan worden gezeten.
Vanuit de tuin is er een loopdeur naar de praktijkruimte en de technische ruimte.

Technische ruimte:
Vanuit de tuin is deze ruimte bereikbaar. Hier staat het hart van de verwarmingsinstallatie van het pand. Een Brink hetelucht systeem uit 2013 in combinatie met een HR combiketel uit 2013. Voor de praktijkruimte en het gastenverblijf is een aparte HR combiketel met CV systeem geplaatst in 2012

Praktijkruimte:
Deze ruimte heeft naast de entree via de tuin tevens een eigen entree aan de zijkant van het huis. Separaat of samen is dit ‘huisje’ ook goed verhuurbaar als B&B of als kantoor/praktijkruimte. Maar wat oudere thuiswonende kinderen vinden hier een paradijs.

In de hal richting de steeg is een ruime eigen toiletruimte gerealiseerd. Hier bevindt zich ook de opgang naar de bovengelegen slaapkamer met keukentje en badkamer met toilet.

Garage:
Aan de oostkant van het pand bevindt zich een grote werkplaats/garage. Deze ruimte werd in het verleden gebruikt door de lokale Molenmaker wat terug te zien is in de specifieke balken die bij de bouw zijn gebruikt. Boven de garage is nog een enorme bergruimte beschikbaar. Door haar hoogte is de werkruimte multifunctioneel.

1e verdieping:
Via de hal is de opgang naar de verdieping. De hal biedt toegang tot 3 slaapkamers, een berging, de badkamer en separaat toilet. Tevens is er een vlizotrap naar de (geïsoleerde) zolderruimte.
Slaapkamer 1: Boven de technische ruimte en grenzend aan het gastenverblijf. Ruime lichte slaapkamer met dakkapel en kantelraam v.v. laminaatvloer.
Slaapkamer 2: Aan de voorzijde boven de 2e woonkamer. Ruime lichte kamer met dakkapel en kantelraam en vinylvloer.
Slaapkamer 3: Masterbedroom met rechte ramen gericht op de tuin en een klein dakraampje aan de straatkant. Deze kamer beschikt tevens over een ruime inloop garderobekast en een loopdeur die boven de werkplaats uitkomt.

Badkamer:
Kleine eenvoudige volledig betegelde badkamer met douchegelegenheid.
De deur ernaast is van het separate toilet.

Pluspunten:
– 12 Zonnepanelen
– Rijksmonument
– Apart verhuurbare kantoorruimte of B&B
– Werken aan huis
– Fraaie binnenstadstuin op het zuiden
– Grote werkplaats/garage
– Gelegen aan de gracht (vaarwater)

De onderstaande clausules worden opgenomen in de koopovereenkomst:

Verkoper niet in object gewoond
Verkoper heeft de woning nimmer zelf bewoond. In afwijking van hetgeen genoemd in artikel 6.3 van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meerdere eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak van de overeenkomst voor rekening en risico van de koper.

Ouderdoms/materiaalclausule
Koper verklaart bekend te zijn met de ouderdom van deze woning en bijgebouwen. In oudere woningen/bijgebouwen kan op (niet) zichtbare plaatsen asbest en/of lood zijn verwerkt. Bij oudere woningen dient u er als koper rekening mee te houden dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager kunnen liggen dan bij nieuwe woningen. Indien hierover twijfels bestaan dient u daartoe nader onderzoek te plegen. Dit geldt ook indien u voornemens bent te gaan verbouwen.
Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan gegarandeerd heeft, staat verkoper niet in voor o.a. de vloeren, het dak, de muren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering, eventuele afwezigheid van ongedierte cq schimmels (zoals houtworm, boktor, zwam etc.) en de afwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht. Bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopovereenkomst omschreven woongebruik.

Kenmerken

 • Status
  VERKOCHT
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaand
 • Woon opp.
  287 m²
 • Perceel opp.
  398 m²
 • Bouwjaar
  1680
 • Inhoud
  1512 m³
 • Staat van onderhoud
  Goed
 • Gemeente
  Medemblik
 • Ligging
  In het centrum, aan vaarwater
 • Verdiepingen
  2
 • Garage
  Aangebouwd steen
 • Tuin
  Achtertuin
 • Opp. achtertuin
  155 m²
 • Ligging achtertuin
  Zuiden
 • Verwarming
  C.v.-ketel, hete lucht verwarming
 • Bouwjaar installatie
  2012
 • Energielabel
  N.V.T.

Download brochure

Om deze brochure te kunnen downloaden vragen wij u om een aantal gegevens. Hierna ontvangt u van ons een link om de brochure te downloaden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.