• Status
  VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaand
 • Woon opp.
  257 m²
 • Perceel opp.
  1105 m²
 • Bouwjaar
  1910
 • Inhoud
  1055 m³
 • Energielabel
  G

Aan de klassieke lintbebouwing van Hauwert staat deze idyllische vrijstaande woning op een plek met wijds uitzicht. Een prachtig dubbel woonhuis waar alleen koeien en een enkele blauwe reiger tot... Lees verder

Lees verder

Omschrijving

Aan de klassieke lintbebouwing van Hauwert staat deze idyllische vrijstaande woning op een plek met wijds uitzicht. Een prachtig dubbel woonhuis waar alleen koeien en een enkele blauwe reiger tot de directe buren genoemd kunnen worden. Vanaf de ruime kavel is het volgende dorp goed zichtbaar, en kan er op warme avonden heerlijk buiten gezeten worden. Aan de buitenzijde heeft de woning een karakteristieke afwerking met lichte kleuren, gecombineerd met groene luiken. De woning is klassiek ingericht met veel houten elementen in het zicht. Door het enorme volume zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt denken aan een mantelzorgwoning, een woning met gastenverblijf of een bed en breakfast of een grote werk- en/of kantoorruimte aan huis.

Hauwert is een van de oudste lintdorpen van Westfriesland, met zijn oorsprong rond 600 na Christus. Het dorpslint kronkelt tussen weilanden, sloten en begroeiing. In het dorp bevindt zich onder andere een lagere school, sportvereniging en dorpshuis.
Op enkele minuten rijden vindt u een groot winkelhart met onder andere een Jumbo en Action. Daarnaast zijn uitvalswegen als de Westfrisiaweg en A7 goed bereikbaar.

Entree:
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de entree. Middels de hal is er toegang tot de verdieping en woonkamer, en bevinden zich de meterkast alsmede de eerste badkamer, voorzien van toilet op de begane grond.

Voorhuis:
De voorkamer biedt ruimte voor de keuken. De keuken is in een U-opstelling geplaatst, de keuken is erg sfeervol in landelijke stijl gedecoreerd. In de koude wintermaanden kunt u hier heerlijk vertoeven bij een houtkachel, of uitgebreid dineren met vrienden of familie. Aan de achterzijde is een grote woonkamer over de breedte van het huis. Deze kamer geniet van het “fenomenale” uitzicht over de weilanden. Er is een sfeervolle zitkuil en er is ruimte voor een grote eettafel. Middels de dubbel openslaande deuren loopt u zo de tuin in. Hier is tevens de doorgang naar het achterhuis.

Middels de overloop met ruime vide is de slaapkamer bereikbaar. De ruime slaapkamer met en-suite badkamer beslaat de gehele verdieping. Er zijn meerdere inbouwkasten en een dakterras. Het dakterras is pal op het zuiden gericht en bereikbaar middels openslaande deuren. De badkamer is uitgerust met een ligbad, dubbele wastafel en toilet.

De twee woningen zijn aan elkaar verbonden met de gang. Hier is een ruime inpandige garage met loopdeuren aan de voorzijde, alsmede een heuse wijnkelder.

Achterhuis:
De woonkamer heeft een houten vloer en sfeervolle lambrisering. Via de houten spiltrap is er toegang tot de verdieping. De tussenhal biedt toegang tot de badkamer en keuken. De 3e badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en toilet. Aan de achterzijde bevindt zich de keuken, deze is van Bruynzeel model in hoekopstelling geplaatst. Aansluitend bevindt zich de serre. Hier is rondom prachtig uitzicht op de eigen tuin en de omliggende weilanden.

Op de verdieping boven het achterhuis bevinden zich nog twee ruime slaapkamers, voor een totaal van drie. De ruime overloop heeft een fraaie balustrade met vide. De beide slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten en een dakkapel. De slaapkamer aan de achterzijde heeft tevens toegang tot een balkon, welke overwegend in de ochtend van de zon geniet.

Tuin:
De tuin ligt om de gehele woning. De tuin heeft een fraaie mix van gras, bomen en sierborders. Aan de voorzijde is een eenvoudig oprijpad met ruimte voor meerdere auto’s. De achtertuin heeft een lage afrastering zodat het uitzicht goed behouden blijft. Verder is er een levensgroot schaakspel.

Pluspunten:
– Wonderschone ligging;
– Wijds uitzicht;
– Het ultieme gevoel van vrijheid;
– Karakteristieke uitstraling;
– Dubbel woonhuis;
– Geschikt voor Bed & Breakfast en/of gastenverblijf;
– Mogelijkheid voor werk- en/of kantoorruimte aan huis;
– Authentieke en karakteristieke elementen zijn in de woning bewaard gebleven;
– Wilt u genieten van rust, ruimte, de natuur en toch dichtbij verschillende steden woning, dan is dit de ideale locatie;
– Uw eigen droomhuis verwezenlijken, dan is dit uw woning.

Bijzonderheden:
– De woning dient geheel gemoderniseerd te worden;
– De woning wordt verkocht met de volgende clausules:

Niet zelf bewoond:
Verkoper heeft de woning nimmer zelf bewoond. In afwijking van hetgeen genoemd in artikel 6 van de koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meerdere eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak van de overeenkomst voor rekening en risico van de koper.

Ouderdomsclausule:
Koper verklaart er mee bekend te zijn dat het verkochte ruim 100 jaar oud is en dat de eisen die thans aan de kwaliteit van zaken van een soortgelijke aard gesteld mogen worden aanzienlijk hoger liggen dan ten tijde van de toenmalige oprichting. In afwijking van het bepaalde in artikel 6 lid 3 van deze koopovereenkomst kan verkoper niet garanderen dat de goederen vrij zijn van gebreken die het voorgenomen gebruik in de weg zouden kunnen staan en die direct dan wel indirect verband (kunnen) houden met de ouderdom.

Kenmerken

 • Status
  VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaand
 • Woon opp.
  257 m²
 • Perceel opp.
  1105 m²
 • Bouwjaar
  1910
 • Inhoud
  1055 m³
 • Staat van onderhoud
  Redelijk
 • Gemeente
  Medemblik
 • Ligging
  Landelijk geleden, aan drukke weg, vrij uitzicht
 • Verdiepingen
  2
 • Garage
  Inpandig
 • Tuin
  Rondom
 • Verwarming
  C.v.-ketel
 • Energielabel
  G

Download brochure

Om deze brochure te kunnen downloaden vragen wij u om een aantal gegevens. Hierna ontvangt u van ons een link om de brochure te downloaden.