• Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaand
 • Woon opp.
  176 m²
 • Perceel opp.
  45440 m²
 • Bouwjaar
  1916
 • Inhoud
  470 m³
 • Energielabel
  N.V.T.

Warder, het dorp waar je vroeger alleen met de schuit in en uit kwam. Tegenwoordig is Warder het villadorp van de randstad. Het beschermde weidevogelgebied is in trek bij die... Lees verder

Lees verder

Omschrijving

Warder, het dorp waar je vroeger alleen met de schuit in en uit kwam. Tegenwoordig is Warder het villadorp van de randstad. Het beschermde weidevogelgebied is in trek bij die mensen die graag de hectiek van de randstad ontvluchten. Dit voormalige melkveebedrijf ligt op een wonderschone locatie. Aan de voorzijde gelegen aan de IJsselmeerdijk en aan de achterkant aan een fraai meer met rietschoten vol rietsigaren en watervogels. Onder voorwaarden is de bedrijfswoning om te zetten naar bestemming Wonen.

Ruimte voor ruimte; kans voor ontwikkelaars of CPO project.
Door de rvr-regeling is er een mogelijkheid de opstallen in te ruilen voor 2 bouwkavels. In de impressie ziet u een grove opzet hoe dit eruit kan zien. In ons voorbeeld hebben we 2 bouwkavels gerealiseerd van resp. 1350 m² en 2000 m², waarbij het huidige gebouw op een kavel van 1700 m² wordt gesitueerd. Er blijft dan 4 Ha grasland over voor andere doeleinden.
Voor een uiteindelijk plan dient een principeverzoek te worden gedaan bij de gemeente Edam-Volendam.

Aan de IJsselmeerdijk bij het ‘schelpenstrandje’, nabij E10, Purmerend, Volendam/Edam en voorzieningendorp Oosthuizen.

Entree: Statige voordeur aan de voorzijde (niet in gebruik)

Woonkamer: Woongedeelte over de gehele lengte. Alle kozijnen en ramen zijn eerder vervangen voor hardhouten exemplaren met isolatieglas. Radiator verwarmd, modern en strak afgewerkte muren in moderne kleurstelling en glad gestuukt plafond met inbouwspots. De vloer is v.v. behaaglijk hoogpolig tapijt afgewerkt met hoge plinten rondom. Vanuit de woonkamer is er een toegang naar de keuken en naar de hal.

Vanaf de achterdeur kom men in de hal met toegang tot de woonkamer, keuken, toilet en slaapkamer op de begane grond. Tevens is hier de opgang naar de verdieping.

Keuken: Aparte keuken een de achterzijde met voldoende ruimte voor een flinke eethoek. Net keukenmeubel in lichte kleurstelling en afgewerkt met een granieten werkblad. De oude schouw is behouden gebleven en heeft een gezellige houtkachel voor sfeer en warmte in de winterse dagen.

Slaapkamer: Naast de drie slaapkamers op de verdieping heeft de woning ook een slaapkamer op de begane grond. De kamer is zeer netjes afgewerkt, heeft een te openen raam en klapraampje en een en-suite toegang naar de badkamer.

Badkamer: Luxe badkamer met vloerverwarming, modern betegelde vloeren en wanden en ruime inloopdouche. De badkamer is verder v.v. een tweede toilet met inbouwreservoir en een mooi badmeubel met brede spoelbak.

Eerste verdieping: De trap leidt ons naar de verdieping. Hier is naast een grote vrije ruimte ook plaats voor 3 slaapkamers. De slaapkamers aan de zijkanten hebben beiden een dakraam. De slaapkamer in het midden heeft openslaande ramen met uitzicht op de IJsselmeerdijk.

Garage: met capaciteit voor 1 auto.

Tuin: Het perceel aan de noordzijde van de boerderij is de voormalige hoogstamfruit boomgaard. In vroeger tijden werd hier eigen fruit gekweekt. Later werd dit perceel gebruikt als schapenweide.

Het perceel op de zuidkant ligt lekker vrij en ligt goed op de zon. Er is hier een terras aangelegd wat bereikbaar is vanuit de woonkamer. Hieraan grenzend ligt nog een fraai stuk gazon met een berging.

Aan de achterzijde ligt het voormalige melkveebedrijf en de slootkant van het meertje en de vaart. Dit stuk perceel heeft naast het oprijpad van de boerderij ook een eigen oprijpad om op het achtergelegen weiland te komen.

Naast de rondom gelegen tuin (het eigen erf) ligt er achter de boerderij nog ruim 4 hectare weiland. Dit kan door de nieuwe eigenaar gebruikt worden voor bijvoorbeeld het houden van paarden, maar kan ook goed verpacht worden aan een veeboer.

Opstallen: De opstallen op het geheel vallen in de regeling ruimte voor ruimte. Onder voorwaarden is het dus mogelijk stallen af te breken in ruil voor een woonbestemming of een bouwkavel.

De Zuid-Hollandse stal die vlak achter de boerderij ligt is het oudst. Deze stal is vlak voor de tweede wereldoorlog gebouwd en in later stadium aangepast. Ook zijn er asbestvrije dakplaten toegepast.

De ligboxenstalling vindt zijn oorsprong in de 80-er jaren. Hier tref je 74 ligboxen en een 900m³ mestkelder. De gevels zijn gemetseld en v.v. houten kopschotten.

De veldschuur is afgewerkt met metalen gevelbeplating en heeft een asbestvrij cementgebonden golfplaten dak.

Verder vindt men op het terrein nog diverse opstallen, waaronder 3 silo’s en een melkstal.

Pluspunten:
– Unieke locatie;
– Goed gerenoveerde statige boerderij;
– Voldoende ruimte om het huis voor paardenhobby;
– Mogelijkheid ruimte voor ruimte regeling;
– Aan de IJsselmeerdijk bij het schelpenstrandje;
– Ruim 4 hectare grasland.

Bijzonderheden:
– Deze woning wordt collegiaal aangeboden met Kwantes Makelaardij uit Andijk.
– Dit object heeft een agrarische bestemming, wat inhoudt dat de financieringsmogelijkheden beperkter zijn dan bij een woonbestemming.

Kenmerken Bedrijfswoning
Bouwjaar:                           1916
Inhoud:                                Circa 470 m³
Bouwaard:                          Traditioneel met fundering op palen, gemetselde gevelpartijen, houten
kozijnwerk gezet met thermopane beglazing. Vloeren in hout uitgevoerd en een houten kapconstructie, onderschoten en niet geïsoleerd.
Indeling:                              Parterre voorzien van eenvoudige keuken, eetgedeelte, woonkamer, slaapkamer met moderne badkamer. Geheel voorzien van vernieuwde kozijnen gezet met isolatieglas. Op de verdieping een drietal slaapkamers en verder een open ruimte.
Voorzieningen: Gas, water en elektra aanwezig, geen aansluiting op openbaar riool.

Oude Zuid-Hollandse stalling
Bouwjaar:                          Circa 1940
Oppervlakte:                     Circa 220 m² (10,25 breed x 21,50 lang)
Goothoogte:                     2,75 meter
Nokhoogte:                       4,45 meter
Bouwaard:                         Traditionele bouwaard met betonvloer, gemetselde gevels, zadeldak met houten trekspanten, gordingen en dak beplating (ABC-golfbeplating).

Ligboxenstalling met oude melkstal en voormalig tanklokaal
Bouwjaar:                          Circa 1983
Oppervlakte:                     Circa 600 m² (20 meter x 30 lang)
Goothoogte:                     2,80 meter
Nokhoogte:                       5,50 meter
Bouwaard:                         Traditionele bouwaard met betonvloer, gemetselde gevels, houten kopschotten, zadeldak met houten spanten, gordingen en dak beplating (ABC-golfbeplating).
Voorzieningen:                 Volledig onderkelderd (900 m³), roostervloeren van beton met 74 ligboxen, vijftal mixpunten en zijgevelbeluchting.

Het voormalige tanklokaal heeft een oppervlakte van circa 40 m² (4 meter x 10 meter).
De melkstal heeft een oppervlakte van circa 66 m² (6 breed x 11 lang).

Kapschuur/wagenberging
Bouwjaar:                          Circa 1975
Oppervlakte:                     Circa 300 m² (15 breed x 20 lang)
Bouwaard:                         Houten bouwaard met open front, lessenaarsdak met houten spanten en gordingen en vernieuwde asbestvrije dak beplating.

Sleufsilo’s:                         Tweetal oude sleufsilo’s van 5 meter bij 10 meter (50 m² per stuk)

Erfverharding:                  Circa 750 m² verharding

 

Wij verzoeken u voor de ontwikkelingsmogelijkheden contact op te nemen met de Gemeente Edam-Volendam

Kenmerken

 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaand
 • Woon opp.
  176 m²
 • Perceel opp.
  45440 m²
 • Bouwjaar
  1916
 • Inhoud
  470 m³
 • Staat van onderhoud
  Goed
 • Gemeente
  Edam-Volendam
 • Ligging
  Landelijk
 • Verdiepingen
  2
 • Garage
  Vrijstaand steen
 • Tuin
  Rondom
 • Berging?
  Ja
 • Met achterom?
  Ja
 • Verwarming
  C.v.-ketel, vloerverwarming gedeeltelijk
 • Bouwjaar installatie
  2009
 • Energielabel
  N.V.T.

Download brochure

Om deze brochure te kunnen downloaden vragen wij u om een aantal gegevens. Hierna ontvangt u van ons een link om de brochure te downloaden.