ONLINE BIEDEN BIJ WESTFRIES GOED

“Het contact was meteen super. Verkoop verliep prima. Blij het online gedaan te hebben op het advies van de makelaar.”

Zomaar een reactie van een verkoper die de keuze had uit 57 biedingen op zijn woning. Online Bieden op huizen is dè verkoopmethode van de huidige tijd.  WESTFRIES GOED is de eerste makelaar in uw regio die Online Bieden beschikbaar maakt voor het grote publiek.

 

Volledig transparant

Het grootste voordeel van het online biedsysteem is dat het hele biedproces zichtbaar is voor alle deelnemers. Dit in tegenstelling tot huidige methodes waarbij niet bekend is hoeveel potentiële kopers er zijn en wat er geboden wordt. Daardoor bieden mensen soms ver boven of juist ver onder de marktprijs. De online verkoop is volledig transparant voor de deelnemers. Je kunt als koper dus alle biedingen volgen en stoppen met bieden op elk gewenst moment. Tevens kan de verkoper na de biedingen kiezen uit de beste prijs, maar ook de beste voorwaarden en de gewenste leverdatum. Het is overigens niet zo dat de hoogste prijs automatisch gegund krijgt. De verkoper bepaalt of er een koop plaatsvindt, tegen welke prijs en tegen welke voorwaarden.

Privacy gewaarborgd

Wie mee wil bieden op het online platform moet zich eerst bij het platform registreren en bij één van de deelnemende makelaars legitimeren. Om op een woning mee te kunnen bieden is aansluitend vooraf aanmelden bij die woning in het biedsysteem noodzakelijk. Bij het bieden is de privacy van de deelnemers gewaarborgd: bieders kunnen de persoonlijke gegevens van de overige deelnemers niet zien.

Geen Veiling

Online Bieden mag niet verward mag worden met een veiling. Bij een veiling is er meestal een ongezonde druk om te verkopen. Bij Online Bieden is alleen het biedingsproces gedigitaliseerd. Komt er uit dit proces geen overeenstemming dan gaat de verkoop van de woning gewoon door waar andere makelaars pas beginnen. Het is dus een extra tool die ingezet wordt vóór het normale verkooptraject. Juist door deze toevoeging is Online Bieden zo succesvol in de huidige markt.

Zo werkt het voor de verkoper

Je kunt bij WESTFRIES GOED terecht voor een waardebepaling van je woning. Tijdens dit gesprek beoordeelt de makelaar of Online Bieden voor jouw woning een toegevoegde waarde heeft en een betere prijs kan betekenen. Samen met de makelaar kijk je hoe je verder gaat.
De voordelen voor de verkoper zijn:

  • Keuze uit tientallen biedingen.
  • De beste prijs, voorwaarden en levering
  • 1 moment van bezichtigen, niet continu voor elke bezichtiging je huis verkoopklaar moeten maken
  • Zeer kort verkoopproces, over het algemeen binnen 3 weken resultaat
  • Altijd een goede opbrengst
  • Meerdere kopers

Direct afspraak maken

 

Zo werkt het voor de koper

Op Funda en www.westfriesgoed.nl staat vermeld of op een huis online geboden kan worden. Na bezichtiging kun je via de ‘Online Bieden knop’ aangeven dat je mee wilt doen met de online verkoop. Nadat je je bij de WESTFRIES GOED hebt gelegitimeerd word je account geactiveerd. Daarna kun je meebieden op het huis. Er is een ‘vanaf’-prijs en je kunt je bod steeds met een vaste stap verhogen. Degene met het beste bod in combinatie met de beste voorwaarden, maakt de meeste kans om de koopovereenkomst te tekenen.

De voordelen voor de koper:

  • Transparant
  • Je bepaalt zelf hoever je gaat
  • Ruim de tijd om te beslissen
  • Je verliest niet op een paar honderd euro

Direct afspraak maken