Sinds 2018 is WESTFRIES GOED gevestigd aan de Veemarkt

WESTFRIES GOED Makelaars | Taxateurs | Hypotheken | Verzekeringen is gevestigd aan de Veemarkt 10 in Hoorn. Het pand, dat oorspronkelijk gebouwd is in 1840, zit vol met historie, maar heeft wel een zuinig Energielabel A!

Begin vorige eeuw was het pand bekend als Café Marktzicht. Hier kwamen de veehandelaren samen om te handelen, elkaar te spreken en te drinken.

IMG_0851

Café Marktzicht in 1959. Een gedeelte van de tegeltjes van de entree zijn in onze patchkast nog steeds zichtbaar.

Rond de jaren 80 werd het café overgenomen door de legendarische Jan Jong. Het café maakte faam en menig Horinees weet nog sterke verhalen uit die tijd.

Later werd het een eetgelegenheid. De tuin werd fraai ingericht met palmbomen en sfeervolle verlichting. Gasten konden zomers eten in de buitenlucht. Hoewel de gasten dit zeer waardeerden was het voor de buurt niet altijd een succes. Tussen de muren van de naastgelegen kazerne (nu appartementen en ABN AMRO) kon het nog flink galmen.

In november 2017 is het pand aangekocht door WESTFRIES GOED. Ondanks dat het pand goed was onderhouden is er toch een enorme modernisatie doorgevoerd. Met name op het gebied van duurzaamheid is alles aangepakt. Wanden en daken zijn na geïsoleerd tot minimaal 10 cm. De gehele verwarming is vervangen door een zuinig HR Eco systeem. Alle verlichting is vervangen door zuinige LED lampen en het laatste enkel glas omgezet naar HR++.

IMG_1344 voor           IMG_2039 na

Daarbij zijn aanvoerleidingen, afvoerleidingen, stroom, water allemaal vernieuwd en is de zolder omgebouwd naar volwaardige kantoorruimte.

IMG_1416 voor           IMG_1915 na

Ook de voorgevel is aangepakt. De kleurstelling is veranderd naar monumentenkleur Gelders Blauw. Hierbij is als inspiratie gekeken naar de kleurstelling van het Westfries Museum op de Roode Steen. WESTFRIES GOED geeft hiermee een knipoog naar de Gouden Eeuw waarin Hoorn als stad zeer belangrijk was. De VOC, de WIC, maar ook de Noordse Compagnie en de Admiraliteit vestigden zich in de stad.

westfries museum                   

De blauw – gele kleurstelling van het Westfries Museum op de Roode Steen heeft model gestaan voor de kleurstelling van het pand op de Veemarkt 10.