Zelf je huis verkopen of verhuren? Of toch beter een erkende makelaar inschakelen? Slimme mensen kiezen voor een full service makelaar. Een professional met verstand van zaken.

Zelf je huis verkopen als  particulier? Lees eerst even dit verhaal over de makelaar. De opleiding Makelaar is niet voor niets een stevige opleiding op hbo-niveau. Daarnaast vereist het vak een flinke dosis sociale en commerciële skills. En tijd, veel tijd. Denk aan het begeleiden van bezichtigingen, het beantwoorden van vragen en het opstellen van papieren. En dan hebben we het nog niet eens over de onderhandelingstechnieken van de makelaar. Cijfers bewijzen dat de full service makelaar zijn courtage terugverdient en in feite dus gratis is. Gebruik je verstand, voorkom een misverstand.

Wij zetten de meest meegemaakte misverstanden voor u op een rijtje:

 

Als bewoner kan ik de bezichtigingen zelf het beste doen

Deze stelling lijkt 100% waar. Er zijn echter wel een paar kanttekeningen te plaatsen. Je bent particulier en hebt geen ervaring met het aanprijzen van een woning. Misschien ben je te enthousiast of juist te voorzichtig tijdens de rondleiding. Houd er goed rekening mee dat je als verkoper een meldingsplicht hebt. Meld je belangrijke ‘min’-punten van het huis niet, dan kun je daar na de verkoop juridisch op worden aangesproken. Dit kan duizenden euro’s kosten met zich meebrengen. Meld je elk ‘min’-punt wel bij je bezichtiging, dan wordt het wel erg lastig een koper te vinden. De full service makelaar weet exact wat hij kopers moet melden om aan de meldingsplicht te voldoen.

Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je zomaar eens acht bezichtigingen krijgt voordat je een bod op je woning ontvangt. Een bezichtiging wordt gemiddeld twee dagen van te voren aangevraagd. Geïnteresseerden willen echt geen week wachten. Enerzijds dien je dus over voldoende vrije dagen te beschikken, anderzijds moet je ook snel vrij kunnen plannen. Niet elke werkgever staat te springen om je onverwacht een vrije middag te geven voor een bezichtiging. Daarnaast heb je je vrije dagen straks hard nodig voor de nieuwe woning en de verhuizing.

 

De internetmakelaar voert de onderhandelingen

Dit is er echt een uit de categorie ‘Laat je niets wijsmaken’. De internetmakelaar fungeert als doorgeefluik. Feitelijk onderhandel je zelf. Daarnaast heb je de internetmakelaar al volledig betaald. Er is voor hem geen enkele prikkel meer om een goede deal te maken. De full service makelaar daarentegen, onderhandelt echt voor je. Hij kan immers ook een betere beloning ontvangen wanneer hij een betere prijs bedingt. Je krijgt als verkoper ongeveer 98% van elke duizend euro die hij meer voor je verdient. In onze regio levert de grootste internetmakelaar maar liefst de helft meer in tijdens de onderhandelingen dan WESTFRIES GOED.

 

Een internetmakelaar bespaart je duizenden euro’s

Niet waar. Er zou moeten staan ‘een internetmakelaar bespaart je duizenden euro’s courtage.’ Natuurlijk ben je een beloning verschuldigd wanneer je iemand voor je laat werken. Wat je echter door de internetmakelaar niet verteld wordt, is dat de full service makelaar voor een hogere koopsom bedingt. WESTFRIES GOED is op een woning met een vraagprijs van € 200.000 aantoonbaar € 1365,- goedkoper dan de grootste internetmakelaar. En dan hoef je zelf niets te doen!

 

Een internetmakelaar verkoopt net zo snel als een full service makelaar

In onze regio verkoopt de grootste internetmakelaar bijna een derde trager dan de gemiddelde full service makelaar. Bovendien is het accepteren van het eerste-de-beste voorstel niet altijd de beste strategie. Bij een full-service makelaarsdienst wordt duidelijk besproken wanneer een bieding te accepteren, of nog door te gaan met bezichtigen.

 

Courtage betalen is verplicht

Courtage is een ander woord voor salaris. Natuurlijk is courtage betalen verplicht. Tenminste, wanneer je iemand inhuurt. Dat is zo met de timmerman, de schilder en ook de makelaar. Gratis bestaat niet. Bij een internetmakelaar betaal je ook salaris in de vorm van een vast bedrag voor het opmaken van de koopovereenkomst aangevuld met een bedrag voor het doorgeven van de biedingen en de FUNDA-advertentie.

Zelf je huis verkopen is niet zaligmakend. Voordat je aan de slag gaat: praat nog eens met een van onze makelaars! Dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.